Pensionisttilværelse med et sommerhus

Vil du gerne nyde din pensionisttilværelse i sommerhuset?

For nogle uger siden gik vi ind i årets første officielle sommermåned. Det var dog ikke den eneste nævneværdige begivenhed den dag. Den 1. juni 2017 var nemlig også dagen, hvor Folketinget vedtog en ny planlov.

Loven omhandler pensionister og sommerhuse. Det er nemlig blevet nemmere for pensionisterne at benytte deres sommerhus som helårsbolig. Førhen har reglerne inden for dette været strammere, og pensionisterne skulle for eksempel have ejet deres sommerhus i hele 8 år, før de havde mulighed for at bruge sommerhuset hele året.

Med den nye lov, som netop er vedtaget, kan pensionisterne få tilladelsen til at benytte deres sommerhus hele året, allerede efter 1 års ejerskab. Hos Det Runde Hus i Assentoft ved Randers er vi positive over for ændringerne på området, da det i høj grad kan være med til at sætte skub i sommerhusmarkedet.

Attraktivt for pensionister

Den nye lov er attraktiv for både nuværende pensionister, og dem, der snart når til pensionsalderen. Det kræver nemlig økonomi at have to huse, som pensionisterne var tvunget til i 8 år, før den nye lov blev vedtaget.

Med den nye planlov får pensionister, der ikke har økonomien til to boliger, nemlig også muligheden for at nyde deres pensionisttilværelse i et sommerhus.

Pensionisterne kan desuden opnå en økonomisk gevinst, når de skifter deres bolig i byen ud med et sommerhus. Boligpriserne i byerne har nemlig været stigende, og pensionisterne kan derfor opnå en økonomisk gevinst, når de sælger deres bolig i byen til fordel for et sommerhus. På sommerhusmarkedet har man nemlig ikke oplevet de samme prisstigninger, som hvad der har været tilfældet i byerne.

Nye lånemuligheder

Nye lånemuligheder til et sommerhus

Som vi også kunne berette i et af vores tidligere indlæg, er der også kommet langt bedre vilkår generelt for sommerhuskøberne. En måned inden den omtalte planlov, ændrede Folketinget nemlig belåningsgrænsen for realkreditlån i forbindelse med et køb af sommerhus.

De nye regler gav mulighed for at låne op mod 75 % af sommerhusets værdi som realkreditlån. Belåningsgrænsen i realkreditlån for sommerhuse var før den 1. maj på maksimum 60 %.

Lempelsen i forbindelse med antal års ejerskab og de nye lånemuligheder er i en kombination med til at gøre et sommerhuskøb yderst attraktivt – særligt for pensionister. Vi forventer, at det skaber endnu mere aktivitet på sommerhusmarkedet, og vi er glade for, at endnu flere danskere får muligheden for at købe et sommerhus.

Skal du købe eller sælge et sommerhus i Randers området?

EDC Mæglergruppen - Din ejendomsmægler i Randers og Assentoft

I Randers området har vi mange skønne sommerhusområder. Det kan sagtens være, at de bedre låne- og udlejningsmuligheder samt muligheden for at kunne bo hele året i sit sommerhus efter bare et års ejerskab, kan gøre det muligt for dig at købe et sommerhus i Randers området.

Hvis du ønsker at høre mere om dine muligheder eller vil have et større indblik i, hvad den nye planlov kan betyde for dig som pensionist, er du velkomne til at kontakte os.

Vi hos EDC Det Runde Hus har erfaringen, samtidig med, at vi har sat os grundigt ind i, hvad den nye planlov betyder for vores kunder. Vi kan også hjælpe dig, hvis du har et ønske om at sælge dit sommerhus, nu hvor der forventeligt er flere potentielle købere.

Når man køber et sommerhus, er placeringen ofte et afgørende element. Hos Det Runde Hus er vi ejendomsmæglere, der alle er opvokset på Randers egnen, og vi har derfor et dybdegående kendskab til alle hjørner af vores lokalområde. Det giver os kompetencerne til at rådgive dig om vores område, så vi sammen finder det perfekte sted, hvor I kan nyde pensionisttilværelsen.