EDC Mæglerne - Det Runde Hus

Udkantskommunerne overhaler resten af landet i boligsalg

2017 var et godt år, når det kommer til boligsalg i udkantskommunerne*, som Indenrigsministeriet kalder blandt andre Norddjurs Kommune. I hvert fald var der en markant større vækst i antallet af boligsalg i disse kommuner, end der var i landets resterende kommuner.

Sidste år blev der solgt 7,8 procent flere boliger i landets øvrige kommuner sammenlignet med året før, hvorimod tallet for udkantskommunerne var helt oppe på 17,4 procent flere boligsalg end det foregående år.

”Det er en helt klassisk udvikling for boligmarkedet. Når markedet har været nede, vender det først i de store byer, og med lidt forsinkelse vender det også i resten af landet. Det er nu interessant at se, at de mindre tætbefolkede områder har sat fart på og overhalet resten af landet, og det kan ikke kun forklares med ’den normale udvikling’”, siger Ivan Hedegaard, indehaver af EDC Mæglerne – Det Runde hus, der holder til sydøst for Randers i Assentoft.

Han mener, at forklaringen på den flotte stigning i salgstallene skal findes i boligpriserne.

”I nogle byer er boligprisen fordoblet de senere år, og så er det naturligt, at boligkøbere søger andre steder hen, hvor de kan få mere hus for pengene – ligesom man blandt andet kan i Norddjurs Kommune, hvor vi har meget aktivitet”, siger Ivan Hedegaard.

Prisudviklingen følger ikke med resten af landet

Udviklingen i prisen på boliger har ikke samme tempo i udkantskommunerne, som den har i landets øvrige kommuner. Det bliver tydeligt, når man kigger på graferne over indeks for boligsalg og for villapriser.

”Prisen på boliger herude omkring os har ikke fulgt med antallet af handler, når vi kigger på tallene. Hvor prisen i forhold til 2011-niveau i de øvrige kommuner er steget med 15 procent, er prisen stadig 5 procent under for udkantskommunerne,” siger Ivan Hedegaard.

Den lave pris i forhold til andre steder kan også mærkes hos EDC Mæglerne – Det Runde Hus. Der er nemlig mange, der gerne vil købe bolig.

”Lige nu har vi en stor efterspørgsel på boliger, og prisen har da noget at sige på den konto. Vi leder faktisk efter potentielle sælgere, fordi mange gerne vil købe lige nu, så der er en mulighed for, at priserne kan stige igen, med tanke på efterspørgslen efter boliger,” siger Ivan Hedegaard.

For at forsøge at imødekomme de mange interesserede i at købe bolig i området, tilbyder EDC Mæglerne – Det Runde Hus gratis salgsvurderinger til potentielle sælgere.

Send en e-mail til 890@edc.dk eller ring på telefon 86 49 44 44 for at høre mere om muligheden for at få en gratis salgsvurdering.

 

* Udkantskommunerne er ifølge Indenrigsministeriets definition følgende kommuner: Bornholm, Langeland, Lemvig, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Ringkøbing-Skjern, Samsø, Skive, Struer, Thisted, Tønder, Varde, Vesthimmerland og Ærø.

Pensionisttilværelse med et sommerhus

Vil du gerne nyde din pensionisttilværelse i sommerhuset?

For nogle uger siden gik vi ind i årets første officielle sommermåned. Det var dog ikke den eneste nævneværdige begivenhed den dag. Den 1. juni 2017 var nemlig også dagen, hvor Folketinget vedtog en ny planlov.

Loven omhandler pensionister og sommerhuse. Det er nemlig blevet nemmere for pensionisterne at benytte deres sommerhus som helårsbolig. Førhen har reglerne inden for dette været strammere, og pensionisterne skulle for eksempel have ejet deres sommerhus i hele 8 år, før de havde mulighed for at bruge sommerhuset hele året.

Med den nye lov, som netop er vedtaget, kan pensionisterne få tilladelsen til at benytte deres sommerhus hele året, allerede efter 1 års ejerskab. Hos Det Runde Hus i Assentoft ved Randers er vi positive over for ændringerne på området, da det i høj grad kan være med til at sætte skub i sommerhusmarkedet.

Attraktivt for pensionister

Den nye lov er attraktiv for både nuværende pensionister, og dem, der snart når til pensionsalderen. Det kræver nemlig økonomi at have to huse, som pensionisterne var tvunget til i 8 år, før den nye lov blev vedtaget.

Med den nye planlov får pensionister, der ikke har økonomien til to boliger, nemlig også muligheden for at nyde deres pensionisttilværelse i et sommerhus.

Pensionisterne kan desuden opnå en økonomisk gevinst, når de skifter deres bolig i byen ud med et sommerhus. Boligpriserne i byerne har nemlig været stigende, og pensionisterne kan derfor opnå en økonomisk gevinst, når de sælger deres bolig i byen til fordel for et sommerhus. På sommerhusmarkedet har man nemlig ikke oplevet de samme prisstigninger, som hvad der har været tilfældet i byerne.

Nye lånemuligheder

Nye lånemuligheder til et sommerhus

Som vi også kunne berette i et af vores tidligere indlæg, er der også kommet langt bedre vilkår generelt for sommerhuskøberne. En måned inden den omtalte planlov, ændrede Folketinget nemlig belåningsgrænsen for realkreditlån i forbindelse med et køb af sommerhus.

De nye regler gav mulighed for at låne op mod 75 % af sommerhusets værdi som realkreditlån. Belåningsgrænsen i realkreditlån for sommerhuse var før den 1. maj på maksimum 60 %.

Lempelsen i forbindelse med antal års ejerskab og de nye lånemuligheder er i en kombination med til at gøre et sommerhuskøb yderst attraktivt – særligt for pensionister. Vi forventer, at det skaber endnu mere aktivitet på sommerhusmarkedet, og vi er glade for, at endnu flere danskere får muligheden for at købe et sommerhus.

Skal du købe eller sælge et sommerhus i Randers området?

EDC Mæglergruppen - Din ejendomsmægler i Randers og Assentoft

I Randers området har vi mange skønne sommerhusområder. Det kan sagtens være, at de bedre låne- og udlejningsmuligheder samt muligheden for at kunne bo hele året i sit sommerhus efter bare et års ejerskab, kan gøre det muligt for dig at købe et sommerhus i Randers området.

Hvis du ønsker at høre mere om dine muligheder eller vil have et større indblik i, hvad den nye planlov kan betyde for dig som pensionist, er du velkomne til at kontakte os.

Vi hos EDC Det Runde Hus har erfaringen, samtidig med, at vi har sat os grundigt ind i, hvad den nye planlov betyder for vores kunder. Vi kan også hjælpe dig, hvis du har et ønske om at sælge dit sommerhus, nu hvor der forventeligt er flere potentielle købere.

Når man køber et sommerhus, er placeringen ofte et afgørende element. Hos Det Runde Hus er vi ejendomsmæglere, der alle er opvokset på Randers egnen, og vi har derfor et dybdegående kendskab til alle hjørner af vores lokalområde. Det giver os kompetencerne til at rådgive dig om vores område, så vi sammen finder det perfekte sted, hvor I kan nyde pensionisttilværelsen.

Gode råd før du køber hus

Gode råd før du køber din første bolig

Her Hos Det Runde Hus i Randers forstår vi vigtigheden af at være sat ind i alle de praktiske ting, inden man køber en bolig. Særligt som førstegangskøber kan det være svært at finde rundt i alle de mange forsikringer og låneaftaler – og det kan måske også være svære at finde ud af, hvor hjælpen egentlig kan findes. Læs mere

Bedre vilkår for sommerhuskøbere

Den 1. maj i år var en god dag for de danskere, der går med overvejelser om at købe et sommerhus. Folketinget vedtog nemlig, at man fremover kan få et realkreditlån på op mod 75 procent af boligens værdi. Inden vedtagelsen lå realkreditbelåningen på maksimum 60 procent i forbindelse med et sommerhuskøb. Læs mere

Gør din bolig salgsklar

Sådan gør du din bolig klar til salg

Når man skal sælge sin bolig, betyder det enormt meget, at huset fremstår flot. Førstehåndsindtrykket er mange gange afgørende for, hvorvidt en fremvisning har været succesfuld. Det kan være svært selv at se de små ting, der kan være med til at skabe et dårligt indtryk af huset. Læs mere

Yderst velholdt villa i Auning

Yderst velholdt og velbeliggende villa midt i Auning by.

Vestervænget 10, har altid været passet og plejet, og ligeledes løbende vedligeholdt eller moderniseret. Her er alt hvad den moderne familie efterspørger når de kigger på hus i dag.

Lys og indflytningsklar villa

Lyst og indflyningsklar med mange muligheder

Vil du have et prisbilligt hus i Assentoft? Så tag et kig på denne ejendom.

Søndergade 32, byder på rigtig meget og giver endda flere muligheder.

Et helt unikt hus

🏡NY PRIS – NY PRIS – NY PRIS🏡

Nu kan du blive ejer af et helt unikt og “uforgængeligt” sommerhus.

Poppelvej er nemlig bygget i de gamle telefonpæle, og disse har ry for at holde i rigtig mange år.

Vi mangler et hus

SOLGT – SOLGT – SOLGT
Vi har netop solgt Elmevej 16 i Assentoft, og søger et lignende hus med ca. samme beliggenhed. Pris maksimalt 2.000.000 kr.