EDC Mæglerne - Det Runde Hus

Udkantskommunerne overhaler resten af landet i boligsalg

2017 var et godt år, når det kommer til boligsalg i udkantskommunerne*, som Indenrigsministeriet kalder blandt andre Norddjurs Kommune. I hvert fald var der en markant større vækst i antallet af boligsalg i disse kommuner, end der var i landets resterende kommuner.

Sidste år blev der solgt 7,8 procent flere boliger i landets øvrige kommuner sammenlignet med året før, hvorimod tallet for udkantskommunerne var helt oppe på 17,4 procent flere boligsalg end det foregående år.

”Det er en helt klassisk udvikling for boligmarkedet. Når markedet har været nede, vender det først i de store byer, og med lidt forsinkelse vender det også i resten af landet. Det er nu interessant at se, at de mindre tætbefolkede områder har sat fart på og overhalet resten af landet, og det kan ikke kun forklares med ’den normale udvikling’”, siger Ivan Hedegaard, indehaver af EDC Mæglerne – Det Runde hus, der holder til sydøst for Randers i Assentoft.

Han mener, at forklaringen på den flotte stigning i salgstallene skal findes i boligpriserne.

”I nogle byer er boligprisen fordoblet de senere år, og så er det naturligt, at boligkøbere søger andre steder hen, hvor de kan få mere hus for pengene – ligesom man blandt andet kan i Norddjurs Kommune, hvor vi har meget aktivitet”, siger Ivan Hedegaard.

Prisudviklingen følger ikke med resten af landet

Udviklingen i prisen på boliger har ikke samme tempo i udkantskommunerne, som den har i landets øvrige kommuner. Det bliver tydeligt, når man kigger på graferne over indeks for boligsalg og for villapriser.

”Prisen på boliger herude omkring os har ikke fulgt med antallet af handler, når vi kigger på tallene. Hvor prisen i forhold til 2011-niveau i de øvrige kommuner er steget med 15 procent, er prisen stadig 5 procent under for udkantskommunerne,” siger Ivan Hedegaard.

Den lave pris i forhold til andre steder kan også mærkes hos EDC Mæglerne – Det Runde Hus. Der er nemlig mange, der gerne vil købe bolig.

”Lige nu har vi en stor efterspørgsel på boliger, og prisen har da noget at sige på den konto. Vi leder faktisk efter potentielle sælgere, fordi mange gerne vil købe lige nu, så der er en mulighed for, at priserne kan stige igen, med tanke på efterspørgslen efter boliger,” siger Ivan Hedegaard.

For at forsøge at imødekomme de mange interesserede i at købe bolig i området, tilbyder EDC Mæglerne – Det Runde Hus gratis salgsvurderinger til potentielle sælgere.

Send en e-mail til 890@edc.dk eller ring på telefon 86 49 44 44 for at høre mere om muligheden for at få en gratis salgsvurdering.

 

* Udkantskommunerne er ifølge Indenrigsministeriets definition følgende kommuner: Bornholm, Langeland, Lemvig, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Ringkøbing-Skjern, Samsø, Skive, Struer, Thisted, Tønder, Varde, Vesthimmerland og Ærø.