Bedre vilkår for sommerhuskøbere

Den 1. maj i år var en god dag for de danskere, der går med overvejelser om at købe et sommerhus. Folketinget vedtog nemlig, at man fremover kan få et realkreditlån på op mod 75 procent af boligens værdi. Inden vedtagelsen lå realkreditbelåningen på maksimum 60 procent i forbindelse med et sommerhuskøb.

Som de fleste ved, er et realkreditlån billigere end et banklån. Den månedlige ydelse er altså efter 1. maj blevet billigere for sommerhusejere, hvilket for mange er med til at gøre drømmen om et fritidshus til en realitet.

Aktivitet på sommerhusmarkedet

Aktivitet på sommerhusmarkedet

Formålet med denne vedtagelse er blandt andet at sætte gang i køb af fritidshuse og dermed opnå et mere aktivt sommerhusmarked. Hos Det Runde Hus i Assentoft er det i den grad noget, vi har mærket allerede nu – en måned efter de nye regler.

Vi oplever en større efterspørgsel på sommerhuse i Randers området, og vi er samtidig glade for, at de sommerhusejere, vi har solgt sommerhuse til, får bedre lånevilkår ved at skifte banklånet ud med et realkreditlån.

Alt i alt tegner det til, at sommerhuslivet kan blive en realitet for mange, og ikke længere blot er en luksusgode for få, når en større del af købet kan finansieres med et billigere lån.

Vi værner om lokalområdet

EDC værner om lokalområdet

En anden årsag til at vi hos Det Runde Hus ser positivt for ændringen i belåningsgrænsen er, at det vil have en positiv effekt på vores lokalområde. Vi er ejendomsmæglere, der i høj grad værner om vores lokalområde, og vi sætter en ære i at bidrage til en positiv udvikling i området omkring Randers.

De nye regler for realkreditbelåning vil nemlig ikke blot skabe et mere aktivt sommerhusmarked i vores lokalområde. Også turismen, beskæftigelsen og den generelle økonomi i sommerhusområderne vil blive styrket.

Som lokale ejendomsmæglere i Randers og på Djursland mener vi, at det er afgørende, at vi alle bidrager til lokalområdet. Vi glæder os til forsat at hjælpe vores kunder med både at købe og sælge sommerhuse i Østjylland.

Hør mere om dine muligheder for et sommerhus

EDC Mæglergruppen - Din ejendomsmægler i Randers og Assentoft

Hvis den nye planlov har vækket en sommerhusdrøm i dig, eller du har fået øje på et særligt fritidshus i Randers området, står vi gerne til rådighed.

Vi kan rådgive dig om, hvad de nye regler betyder for et eventuelt køb af sommerhus for netop dig, og vi kan samtidig hjælpe dig med at finde det sommerhus, du drømmer om.

Vedtagelsen om at hæve belåningsgrænsen af sommerhus kan også have betydning, hvis du skal sælge dit sommerhus i Randers området. Hos Det Runde Hus hjælper vi gerne, og kaster et lys over dine muligheder, så du kommer til at føle dig tryg i forbindelse med handlen af dit sommerhus.