Gode råd før du køber hus

Gode råd før du køber din første bolig

Her Hos Det Runde Hus i Randers forstår vi vigtigheden af at være sat ind i alle de praktiske ting, inden man køber en bolig. Særligt som førstegangskøber kan det være svært at finde rundt i alle de mange forsikringer og låneaftaler – og det kan måske også være svære at finde ud af, hvor hjælpen egentlig kan findes.

Når man køber sin første bolig, er det afgørende, at man får den rette rådgivning. For mange er et boligkøb en stor bedrift, og det er derfor vigtigt, at man føler sig tryg gennem hele processen. Tryghed kommer, når man har tillid til os som ejendomsmægler, men også i forhold til at have overblik og klarhed over, hvad man skal være opmærksom på.

Hvis du er førstegangskøber, og søger en bolig i Randers området, kan det være, at dette blogindlæg kan hjælpe dig og kaste lidt lys over alle de forskellige praktiske ting, der er gode at vide.

1.      Økonomi og budget

Råd inden du køber

Inden du køber et hus, er der mange overvejelser, som du skal gøre dig. Din private økonomi spiller naturligvis en afgørende rolle for dit huskøb. Her er det både din løn, jobsituationen og dine generelle økonomiske vaner, der har betydning.

Det er derfor vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i din økonomi, inden du forelsker dig i en bolig, eller aftaler et møde i din bank. Din bankrådgiver vil især lægge vægt på dit rådighedsbeløb og din gældsfaktor, som siger noget om henholdsvis det beløb, du har hver måned efter faste udgifter, og hvor kreditværdig du er.

Det kan også være en fordel at udregne dit budget, inden du kontakter din bank. Her skal der tages højde for alle faste udgifter, der vil følge med en ny bolig. Budgettet eller overslaget skal derfor indeholde alt lige fra boliglån og boligforening til transport, forsikringer og fritidsaktiviteter. Et grundigt og gennemarbejdet budget giver bankrådgiveren en realistisk indsigt i din økonomi.

Efter et møde med banken vil du få et overblik over, hvad dine lånemuligheder er, og hvad du har råd til.

2.      Klarlæg dine behov

Når man skal købe sit første hus, er det dog ikke blot økonomien, der skal indgå i overvejelserne. Det er nemlig også vigtigt, at man fastlægger de behov og ønsker, man har for sit kommende hus. Oftest vil der være nogle behov, man er villig til at gå på kompromis med, mens andre er afgørende for huskøbet.

Når dine behov og ønsker er fastlagt, vil søgen efter drømmehuset være nemmere – både for dig selv og for din ejendomsmægler. Nogle af de ting du med fordel kan have med i dine overvejelser er:

  • Institutioner og skoler hvis I er en børnefamilie
  • Mulighederne i det konkrete område
  • Om du ønsker at bo på landet eller i byen
  • Boligtype
  • Antal af værelser
  • Boligens tilstand

Det kan også være, at man foretrækker to badeværelser eller et køkkenalrum. Det kan være en fordel at lave en liste med alle de konkrete ønsker, da det vil skabe et bedre overblik i jagten på drømmehuset.

Hos Det Runde Hus i Assentoft har vi et bredt lokalkendskab. Vi kan derfor agere rådgivere, når du skal fastlægge dine behov. Hvis Randers kommune er interessant for dig, kan vi altså kaste lys over hvilke muligheder, der er i området i forhold til både indkøb, transport og institutioner.

3.      Få køberrådgivning hos din ejendomsmægler i Randers området

EDC Mæglergruppen - Din ejendomsmægler i Randers og Assentoft

Når man køber en bolig, er der, som nævnt, mange praktiske ting, som man skal have styr på. De praktiske ting omfatter meget mere end blot behov og økonomi. Hos Det Runde Hus i Assentoft har vi certificerede køberrådgivere, der kan hjælpe dig, når du skal købe bolig.

I forbindelse med en bolighandel er der nemlig ofte en del dokumenter og spørgsmål. Vi kan hjælpe dig med at gennemgå alle dokumenterne, så du føler dig tryg gennem hele din bolighandel, og undgår alle de fælder, der nogle gange kan opstå.

Vi har tre forskellige former for køberrådgivning, så du har mulighed for at vælge den pakke, der matcher dine behov bedst. Du kan læse mere om dine muligheder for køberrådgivning her.

På trods af at vi til dagligt er ejendomsmæglere i Randers området, tilbyder vi køberrådgivning i hele landet. Det er altså ikke nødvendigt, at du køber dit hus hos os. Vi sidder på din side af bordet, når du skal købe bolig – og vi er ofte billigere end en advokat.

Hvis du ønsker at høre mere om dine muligheder for køberrådgivning, eller blot ønsker rådgivning i forhold til fastlæggelse af behov og muligheder i Randers området, så tøv ikke med at kontakte os. Du kan bruge kontaktformularen her på siden, ringe til os på tlf: 86 49 44 44 eller sende os en mail på 890@edc.dk.